Agenda

(Op dit moment geen agendapunten)


Lees verder...

De statistieken

Vandaag 42
Deze week 1913
Deze maand 3388
Sinds 11-2008 990931

Opleidingen
 

 

Tsjechisch†studeren op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waar†Tsjechisch gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Tsjechisch†studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je†Tsjechisch op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij de volgende opleidingen.

 

 

Nederland - universiteiten

 

 

RijksUniversiteit Groningen( RUG)
In Groningen is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast of in plaats van Russisch voor Pools, Tsjechisch, Bulgaars, of Servokroatisch kiezen.. Er is geen voorkennis van deze talen vereist. Na afronding van de bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Slavische Talen en Culturen of de master Midden- en Oosteuropastudies.
Meer informatie...

 

 

Universiteit van Amsterdam
De Universiteit van Amsterdam biedt een bachelorprogramma Slavische talen en culturen aan. Vanaf het eerste jaar kies je een taal uit als hoofdrichting. Je kunt daarbij kiezen uit Russisch, Pools, Servo-Kroatisch of Tsjechisch. Voorkennis van het Pools is niet vereist. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding kun je doorstromen in de eenjarige master Slavische talen en culturen. Je kunt ook kiezen voor het traject Oost-Europese studies van de master Europese studies.
Meer informatie...


 

BelgiŽ - Universiteiten

 

Universiteit Gent
In Gent is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast het Russisch voor Pools, Tsjechisch, Sloveens, Servo-Kroatisch of Bulgaars kiezen.
Meer informatie...
Citaat van de dag

"De hel, dat zijn de anderen. " - Jean Paul Sartre -
(1905-1980)

Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?